• În Chicago se oferă bere ca stimulent pentru vaccinare, iar în New York și Washington chiar joint-uri de marijuana
  • Guvernul sârb le-a promis celor care se vor vaccin până pe 31 mai echivalentul a 25 de euro
  • Premierul Florin Cîțu spune că România oferă mai mult: revenirea la normalitate

Întrebat, miercuri, după ședința de Guvern, despre stimulentele pe care le oferă alte state și cele pe care le oferă România pentru a stimula vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus că România oferă „cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde”.

„Este cel mai bun stimulent. Nu cred că e nevoie de altceva”, a spus premierul.

SUA oferă stimulente de la bere în Chicago, până la joint-uri de marijuana în New York și Washingtown. Președintele Joe Biden a spus, de asemenea, că oferă un credit de finanțare pentru companiile care oferă zile libere. În Maryland și Detroit bani- 100 și, respectiv, 50 de dolari, în New Jersey – bere, în Dallas – gogoși, în Illinois poți pirmi bilete la muzeu, în Houston bilete la spectacole, iar în Michigan cine vine cu dovada vaccinului primeşte un joint gratis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii. Se poate face așa ceva. În același timp va fi încă o propunere pe masa comitetului inter-ministerial, pe care am făcut-o ca în office-space, dacă toate persoanele sunt vaccinate, să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă. Vom vedea dacă e nevoie de motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate”, afirmă Cîțu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi atinsă ținta de 5 milioane de români vaccinați, Cîțu a spus că nu se gândește deocamdată la alte restricții, ci doar că cele existente nu vor fi ridicate.

„Vom merge mai departe cum e e situația acum. Dar eu nu cred. Eu cred că dorința noastră, a românilor, e mult mai mare de a reveni la normalitate și va învinge orice și ne vom vaccina”, este convins premierul.

Guvernul sârb le-a promis celor care se vor vaccin până pe 31 mai echivalentul a 25 de euro

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat că persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro, relatează Balkan Insight.

Potrivit datelor oficiale, până la 2 mai, Serbia a folosit 3,52 milioane de doze de vaccin, 1,49 milioane de persoane fiind vaccinate cu a doua doză. Procentul este semnificativ, având în vedere că țara are o populație de 7 milioane.