Personalul sanitar care nu se vaccinează anti-Covid până la 15 septembrie va fi sancționat. Premierul Franței: „Nu vom da înapoi”

Decizie dură luată de Franța în contextul COVID-19: Se închid frontierele pentru călătorii din afara UE. Care sunt excepțiile Sursa Foto: Abaca Press
  • Franța va sancționa cadrele medicale care nu se vaccinează anti-Covid până la 15 septembrie.
  • Anunțul a fost făcut de premierul Franței, Jean Castex.
  • „Nu vom da înapoi”, a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL.

Angajații centrelor de îngrijire a bătrânilor care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până pe data de 15 august vor fi sancționați, a anunțat premierul francez Jean Castex (foto), într-un interviu acordat postului RTL.

Prim-ministrul francez a subliniat că s-a recurs la această decizie din cauza creșterii numărului de infectări în rândul vârstnicilor. Jean Castex a precizat că este în aceste centre mulți vârstnici s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la personalul sanitar desemnat să îi îngrijească.

„Nu vom da înapoi, pentru că am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi, tactica noastră a dat roade!”, a transmis Jean Castex.

A treia doză de vaccin a fost aprobată pentru cei de peste 65 de ani şi pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID-19 şi care va începe să fie administrată din 12-13 septembrie, a mai transmis Castex.