• A fost găsit pescadorul scufundat în Marea Neagră
  • Sea Shark 1, nava care avea 5 oameni la bord, a fost găsită de către echipa de scafandri a Gărzii de coastă la 10 km Est de Grindul Chituc
  • Anchetatorii vor cerceta epava pentru a afla cauzele scufundării și vor recupera trupurile neînsuflețite date dispărute luni

Pescadorul scufundat luni în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă la 10 kilometri est de Chituc. Anchetatorii vor cerceta epava pentru a afla de ce s-a scufundat.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au anunțat că sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități în vederea identificării epavei unei ambarcațiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10 kilometri est de Chituc.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au dus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un pescador a fost dat dispărut luni dimineața în Marea Neagră. Conform ISU Constanța, în ambarcațiune ar fi fost cinci persoane.

Conform pompierilor din Constanța, pe mal, în zona Gura Portiței, a fost găsită o persoană decedată. Aceasta făcea parte din echipajul pescadorului.

Ulterior, alte două persoane decedate au fost găsite la mal, una tot în zona Gura Portiței, iar cealaltă în zona Vadu. Și acestea făceau parte din echipajul pescadorului.