Peskov reacționează după ce Trump a negat că i-a trimis în secret teste COVID-19 lui Putin în perioada de vârf a pandemiei

Kremlinul a confirmat că fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump i-a trimis președintelui rus Vladimir Putin kituri de testare COVID-19 în plină pandemie, așa cum a relatat jurnalistul american Bob Woodward într-o nouă carte, anunță POLITICO.

„Am trimis, de asemenea, echipamente la începutul pandemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un răspuns scris miercuri. Faptul că SUA și Rusia au făcut schimb de echipamente medicale în timpul pandemiei era deja cunoscut.

Woodward scrie în cartea sa că atunci când Trump era încă președinte în 2020, el „i-a trimis în secret lui Putin o grămadă de aparate de testare Abbott Point of Care COVID pentru uz personal” într-o perioadă în care testele COVID erau rare.

Trump a negat pentru ABC news că i-ar fi trimis lui Putin astfel de kituri de testare COVID. În cartea sa, Woodward susține, de asemenea, că cei doi lideri au vorbit la telefon de mai multe ori de când Trump a părăsit funcția în 2021 – Kremlinul a negat aceste afirmații.

„Nu, nu este adevărat”, a declarat Peskov miercuri pentru cotidianul rus RBK, referindu-se la convorbirile telefonice.

Marți, consilierul de campanie al lui Trump, Jason Miller, a negat, de asemenea, aceste afirmații, spunând că nu a auzit niciodată de astfel de apeluri; în timp ce purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat că niciuna dintre poveștile din carte nu este adevărată și l-a numit pe Woodward un „om mic și furios”.

Exit mobile version