• Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că, dacă Finlanda și Suedia se alătură NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” cu propriile măsuri.
  • Invazia Moscovei în Ucraina a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA.
  • Peskov a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că, dacă Finlanda și Suedia se alătură NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” cu propriile măsuri, informează Reuters.

Invazia Moscovei în Ucraina a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA.

Dacă cele două țări (n. red. Finlanda și Suedia) se alătură, „va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre”, a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie, precum și luptele care au urmat au provocat moartea a mii de civili și soldați și devastarea orașelor și așezărilor, precum și declanșarea unui val de sancțiuni venit din partea statelor occidentale.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, vineri, prin videoconferință, Parlamentului Finlandez.