• Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că România este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.
  • Ministrul a prezentat situaţia tranzitului prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore.
  • În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

În ultimele 24 de ore au intrat în România 10.624 de cetăţeni ucraineni, iar dintre ei, 3.3360 au şi părăsit ţara. Doar 11 au solicitat azil în România.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că România este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.

Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului şi supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim şi suntem pregătiţi să suplimentăm şi personalul dacă este necesar. Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate şi s-a întărit cooperarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii. Am luat măsuri pentru prevenirea şi contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor”, a spus Lucian Bode.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Ministrul a prezentat situaţia tranzitului prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore.

Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 111.817 persoane, din care 58.268 a fost pe sensul de intrare.

La frontiera cu Ucraina, numărul total de persoane care au tranzitat cele șase puncte de trecere a frontierei a fost de 12.220. Dintre acestea, 10.624 pe sensul de intrare în ţară.

10.624 comparaţi cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetăţeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noştri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecinţă, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a mai spus Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România şi se află în acest moment în cele șase centre de azil.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

Întrebat unde sunt, în acest moment, cei peste 6.900 de cetăţeni ucraineni care nu au cerut azil, dar au rămas în România, Bode a spus că din evidenţele deţinute, rezultă faptul că majoritatea sunt cazaţi în spaţii de cazare din zona de nord a României.

„În judeţele de graniţă, Suceava, Botoşani, Maramureş, Galaţi. În aceste judeţe sunt cazaţi în acest moment şi decizia le aparţine când vor accesa statutul de refugiat sau vor continua călătoria mai departe într-o altă ţară a Uniunii Europene”, a declarat ministrul Bode.