• Noile prevederi le permit polițiștilor să preia un animăluț din mediul periculos
  • Animalul este plasat într-un adăpost pentru 45 de zile, iar ulterior poate fi adoptat
  • Uciderea sau rănirea animalelor fără drept se pedepsește cu închisoare

Peste 100 de căței au fost salvați dintr-un adăpost improvizat din București. Cătălina Trănescu, purtătorul de cuvânt al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, a spus că era necesară o modificare a legii, pentru că s-au înmulțit cazurile de violență împotriva animalelor.

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA: „O parte dintre animale aveau răni, în schimb pentru toate animalele s-a considerat că au fost expuse la temperature foarte scăzute. Puii aceștia, cu siguranță, nu toți ar fi rezistat la temperaturile foarte scăzute care urmau să vină săptămâna aceasta. Temperaturi cu minus.”

Modificarea legii de protecție a animalelor îți oferă pârghii ca tu să anunți poliția dacă observi sau ai informații despre un cățel lovit sau maltratat. Este valabilă și situația în care vezi un animal ținut în frig sau în caniculă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA: „Pentru aceste situații a fost introdus acest articol. Proprietarii din lipsă de informații ori din pură inconștiență își lasă animalele în mașină în timpul verii, atunci când temperaturile depășesc 35 grade Celsius.”