• Autoritățile au declarat că aproximativ 800 de persoane au fost evacuate.
  • Un fulger a lovit un rezervor, declanșând un incendiu, iar focul s-a extins ulterior la un al doilea rezervor.
  • Roberto de la Torre, șeful operațiunilor de stingere a incendiilor din Matanzas, a declarat că pompierii pulverizau apă pe rezervoarele intacte, încercând să le mențină reci, în speranța de a împiedica extinderea incendiului.

Un incendiu declanșat de un trăsnet la o instalație de depozitare a petrolului a făcut ravagii necontrolate în orașul cubanez Matanzas, unde patru explozii și flăcările au rănit 121 de persoane și au făcut 17 pompieri dispăruți. Autoritățile cubaneze au declarat că un cadavru neidentificat a fost găsit sâmbătă târziu.

Pompierii și alți specialiști încă încercau să stingă incendiul de la Baza Supertanker din Matanzas, unde focul a izbucnit în timpul unei furtuni vineri seara, a transmis pe Twitter Ministerul Energiei și Minelor. Autoritățile au declarat că aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din cartierul Dubrocq, cel mai apropiat de incendiu.

Guvernul a precizat că a cerut ajutorul unor experți internaționali din țări prietene” cu experiență în sectorul petrolier. Ministrul adjunct de externe, Carlos Fernández de Cossío, a declarat că guvernul american a oferit ajutor tehnic pentru stingerea incendiului. Pe contul său de Twitter, el a declarat că propunerea este în mâinile specialiștilor pentru coordonarea corespunzătoare.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Câteva minute mai târziu, președintele Miguel Díaz-Canel a mulțumit Mexicului , Venezuelei, Rusiei, Nicaraguei, Argentinei și Chile pentru ofertele lor de ajutor. Un zbor de sprijin din Mexic a sosit sâmbătă seara.

Agenția oficială de știri cubaneză a declarat că un fulger a lovit un rezervor, declanșând un incendiu, iar focul s-a extins ulterior la un al doilea rezervor. În timp ce elicopterele militare zburau deasupra noastră, aruncând apă asupra incendiului, o coloană densă de fum negru a ieșit din instalație și s-a răspândit spre vest la peste 100 de kilometri spre Havana.

Ministrul adjunct de externe, Carlos Fernández de Cossío, a declarat că guvernul american a oferit ajutor tehnic pentru a stinge incendiul. Pe contul său de Twitter, el a spus că propunerea este în mâinile specialiștilor pentru coordonarea corespunzătoare.

Câteva minute mai târziu, președintele Miguel Díaz-Canel a mulțumit Mexicului, Venezuelei, Rusiei, Nicaraguei, Argentinei și Chile pentru ofertele lor de ajutor. Un zbor de sprijin din Mexic a sosit sâmbătă seara.

Agenția oficială de știri cubaneză a declarat că un fulger a lovit un rezervor, declanșând un incendiu, iar focul s-a extins ulterior la un al doilea rezervor. În timp ce elicopterele militare zburau pe deasupra, aruncând apă asupra incendiului, o coloană densă de fum negru a ieșit din instalație și s-a răspândit spre vest la peste 100 de kilometri spre Havana.

Roberto de la Torre, șeful operațiunilor de stingere a incendiilor din Matanzas, a declarat că pompierii pulverizau apă pe rezervoarele intacte, încercând să le mențină reci, în speranța de a împiedica extinderea incendiului. Ministerul cubanez al Sănătății a anunțat că 121 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele fiind în stare critică. Președinția Republicii a declarat că cele 17 persoane dispărute erau pompieri care se aflau în cea mai apropiată zonă încercând să prevină răspândirea.

Mai târziu, sâmbătă, Ministerul Sănătății a precizat într-o declarație că a fost găsit un cadavru și că oficialii încercau să îl identifice.

Accidentul are loc în condițiile în care Cuba se luptă cu lipsa de combustibil. Nu a existat nicio informație imediată cu privire la cantitatea de petrol care a ars sau care era în pericol la instalația de depozitare, care are opt rezervoare gigantice care conțin petrol folosit pentru a alimenta centralele de generare a energiei electrice. Eram în sala de sport când am simțit prima explozie. O coloană de fum și un foc teribil s-a ridicat prin cer, a declarat telefonic pentru The Associated Press Adiel Gonzalez, un rezident. Orașul are un miros puternic de sulf.

El a spus că unii oameni au decis, de asemenea, să părăsească cartierul Versailles, care este puțin mai departe de depozitul de rezervoare decât Dubrocq. Numeroase ambulanțe, mașini de poliție și de pompieri au fost văzute pe străzile din Matanzas, un oraș cu aproximativ 140.000 de locuitori care se află pe Golful Matnzas.