• La Afumați, peste 2.000 de oameni vor să se vaccineze în centrul mobil
  • De săptămâna viitoare centrele mobile vor vaccina și cu serul de la Johnson&Johnson
  • Centrele mobile vor funcționa atâta timp cât vor exista persoane doritoare

A început vaccinarea în centrele mobile. E un moment care aduce un nou suflu campaniei de vaccinare. Centrele mobile și-au început deja activitatea în Ilfov, Constanța, Dolj, Satu-Mare și Sibiu.

Primul centru a fost deschis la Afumați, în Ilfov.

Doar 1.000 de oameni, din cei 9.000 de locuitori din Afumați s-au vaccinat până acum. Cu vaccinul lângă casă, oamenii sunt mai dornici acum să se vaccineze.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Am fost programată acum o lună, a expirat termenul, tot nu ai cu ce să te duci, copii sunt la serviciu, adică nu puteam să ne deplasăm. Și când am auzit că este la noi, aici e bine, e frumos, organizat, știm situația, deci foarte bine”, a spus Elena, o localnică.

Vaccinare fără programare

În aceste centre mobile nu este nevoie de programare în platformă. Valeriu Gheorghiță le recomandă primarilor să meargă din poartă în poartă, să facă liste cu doritorii de vaccin și apoi să ceară cât e nevoie de la DSP. Primarul din Afumați a găsit o metodă mai bună să comunice.

„Oamenii folosesc Facebook foarte mult prin informațiile date de primărie și prin această mesagerie mii de afumățeni primesc aceste mesaje”, a menționat Gabriel Duminică, primarul comunei Afumați.

A fost și președintele Iohannis la Afumați. A mai spus o dată că e foarte mulțumit de campania de vaccinare și că o va susține concret. Concret, deocamdată, am văzut că o face prin vizite.

„Deci, putem, dacă continuăm într-un ritm susținut campania de vaccinare, să ne gândim la renunțarea graduală la unele restricții”, a declarat Klaus Iohannis.

Persoanele care se vaccinează în centrele mobile pot face rapelul la medicul de familie

Cei care se vaccinează în centrele mobile ar putea face rapelul în cabintele medicilor de familie, care vor începe să participe la campanie din 4 mai. Asta dacă va fi nevoie de rapel. În acest moment este folosit ser de la Moderna, dar va intra și cel de la Johnson and Johnson în circuit.

„Categoric, de săptămâna viitoare, ele vor fi puse în centre. Foarte probabil că vor fi folosite în centre de tip drive-thru, în centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie”, a precizat Valeriu Gheorghiță.