• Prima aeronavă ridicată la cer a fost elicopterul românesc IAR-330.
  • România primește, anul acesta, 32 de avioane F-16 din Norvegia. Guvernul a plătit pentru ele peste 450 de milioane de euro.
  • Forțele Aeriene Române vor să renunțe la aeronavele MIG 21 LanceR.

Le-au scos din hangare, le-au curățat și le-au alimentat ca să survoleze Bucureștiul de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române.

Piața Aviatorilor a fost invadată, ieri, de peste 20 aeronave romanești, italiene și britanice, de la avioane de transport până la elicoptere de diferite tipuri.

Primul avion care s-a ridicat în aer a fost elicopterul românesc IAR-330.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

România își înnoiește flota de avioane, anul acesta, după ce Guvernul Ciucă a hotărât să cumpere 32 de aeronave F-16 cu peste 450 de milioane de euro de la norvegieni.

De la anul, Fortelele Aeriene Române vor să renunțe la bătrânele MIG-uri 21 LanceR.

„Deschiderea survolului a fost realizată cu aeronave IAR-330, elicopter Puma, portdrapelul este o aeronavă MEDEVAC, care execută misiuni de evacuare medicală și au urmat apoi aeronave de transport, aeronave de luptă și o să avem și aeronavele partenerilor britanici și italieni.”

„Este un nou pas către o aeronavă de altă generație, iar momentele în care ne aflăm astăzi, conjunctura politică militară din zonă, ne face ca aportul acestor aeronave să devină mai puternic.

Anul trecut, evenimentul nu s-a mai ținut. Zborurile au fost anulate, pentru că la pregătirile de dinainte un elicopter american a aterizat forțat.