• S-au aprobat peste 20 de milioane de lei pentru susținerea activității unor aeroporturi regionale
  • Banii vin din Fondul de rezervă bugetară și vizează aeroporturile cu trafic între 200.000 și 3 milioane de pasageri anual
  • Sumele de bani se acordă pentru compensarea pierderilor financiare înregistrate în perioada martie-iunie

Din Fondul de rezervă bugetară, s-au aprobat peste 20 de milioane de lei pentru susținerea activității unor aeroporturi regionale cu trafic între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an, care au suferit pierderi în urma pandemiei.

Guvernul României a aprobat, în ședința de joi alocarea sumei din 20,72 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe.

Sumele de bani se acordă pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19 și cauzate direct de această pandemie.

Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău).

Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE