• Zelenski a declarat pentru Fox News că tensiunile sunt rele pentru ambele părți și este încrezător că relația lor poate fi salvată.
  • Statele Unite nu vor să mai cheltuiască bani pentru susținerea războiului.
  • Zelenski a încercat în această întâlnire să convingă Statele Unite să fie de partea Ucrainei ca o pârghie de presiune asupra Rusiei.
  • Sunt foarte multe studii în care arată că Putin nu vrea să oprească războiul în acest moment, fiindcă încă nu și-a îndeplinit obiectivele.

Peste 20 de state europene, Canada, Australia și instituțiile Uniunii Europene și-au arătat susținerea față de Ucraina, după disputa lui Zelenski cu Trump din Biroul Oval. Zelenski a declarat apoi pentru Fox News că tensiunile sunt rele pentru ambele părți și este încrezător că relația lor poate fi salvată. Donald Trump a reacționat și a scris pe o rețea de socializare că Zelenski se poate întoarce când este pregătit pentru pace.

Trump și-a făcut cunoscute intențiile mai bine de un an. Statele Unite nu vor să mai cheltuiască bani pentru susținerea războiului, chiar vor să recupereze banii cheltuiți până acum, cu un profit. Încetarea imediată a focului este iarăși o cerință a lui Trump, însă această pace, care oricum într-un fel sau altul va veni, Statele Unite o împing către termenii susținuți de Rusia.

Trump spune tot timpul că Rusia este o mare putere și nu vrea să ajungă la Al Treilea Război Mondial. În această cauză, majoritatea concesiilor sunt cerute Ucrainei. Zelenski a încercat în această întâlnire să convingă Statele Unite să fie de partea Ucrainei ca o pârghie de presiune asupra Rusiei.

Recomandări

MACRON NEGOCIAZĂ PACEA
CE PASCĂ ALEGI DE PAȘTE
RÂZBOIUL NU NE DĂ PACE
DEAL!
CE FACI ÎN VINEREA MARE
LE-A DAT CU TESLA

Putin nu vrea să oprească războiul în acest moment

Sunt foarte multe studii în care arată că Putin nu vrea să oprească războiul în acest moment, fiindcă încă nu și-a îndeplinit obiectivele. De asemenea, fiecare parte să-și păstreze teritoriul controlat deoarece Rusia vrea mai mult teritoriu decât a cucerit, vrea anexarea celor patru regiuni chiar dacă nu le controlează militar.

În acest moment, situația este destul de complicată pentru Ucrania, în special pentru militarii ucraineni, doarece din Statele Unite aceștia au primit și încă mai primesc din fondurile alocate de administrația Biden, sisteme sau echipamente pentru sistemele vitale, cum ar fi rachete pentru sistemele Patriot, rachete și în special racheta tactică care are bătaie de peste 300 de km pentru sistemul HIMARS, rachete pentru sistemul anterior NASAMS, primește informații de la sateliții Statelor Unite. Fără aceste lucruri va fi greu pentru militarii ucraineni să păstreze actuala linia frontului. Nu este întâmplător că Rusia este de partea Statelor Unite, doarece din această ceartă, Putin este câștigător.

Cum este afectată România de relația tensionată dintre Zelenski și Trump

Ce s-a întâmplat între Zelenski și Trump nu ajută. Șefa diplomației europene Kaja Callas spunea că lumea occidentală are nevoie de un alt lider, însă în acest moment nu se vede alt lider care ar putea să fie.

Trump este criticat destul de dur și în Statele Unite, bineînțeles în special de către democrați, dar și în comentarii, este o anumită nemulțumire și în rândul populației

Ieri, Ilie Bolojan spunea că Ucraina este victimă, dar dacă Rusia își păstrează aceste intenții și a sugerat că are informații că și-ar păstra aceste intenții, următoarele victime ar putea fi Moldova și chiar România. În acest moment navigăm în ape tulburi. Garantia de securitate ale României se năruie și cumva trebuie să ne găsim loc în această reașezare a ordinii mondiale.

Citește și