Peste 300 de minori au fost reținuți de poliție în timpul protestelor pro-Navalnîi. Imaginile cu un puști arestat au devenit virale

  • Peste 300 de minori au fost reținuți de poliție în timpul protestelor pro-Navalnîi
  • Imaginile unui puști arestat de un polițist au devenit virale pe internet
  • Regimul de la Kremlin are antecendente în arestarea minorilor la protestele opoziției
  • Avocatul copilului din Rusia anunță că toți adolescenții reținuți au fost eliberați

Imaginile cu un adolescent care este arestat de polițiști în Moscova au făcut înconjorul lumii. Un polițist îl ține cu ambele mâini pe un copil de 14 ani pentru al duce la duba de poliție. Băiatul încearcă să se opună reținerii, în timp ce polițistul primește ajutor din partea altor colegi.

De altfel, printre cele 3.512 persoane reținute în timpul protestelor, avocata copilului spune că peste 300 erau minori. Spre bucuria părinților, adolescenții au fost eliberați în seara protestelor.

O analiză a socilogului rus Alexei Zaharov arată că vârsta medie a manifestanților anti-Putin a fost de 31 de ani. Jumătate din cei ajunși la protestele anti-guvernamentale au sub 31 de ani, iar 10% din participanți au avut 18 ani sau mai puțin.

Nu este prima dată când regimul de la Kremlin arestează copii la proteste. În 2017, chiar la inaugurarea lui Vladimir Putin, forțele de ordine au arestat un copil de opt ani.