• În Germania au fost raportate până în prezent 42 de cazuri de cheaguri de sânge rare.
  • Majoritatea după vaccinarea cu vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca.
  • Anunțul a fost făcut de Institutul Paul Ehrlich (PEI).

42 de cazuri de troboze au fost raporte, până pe 2 aprilie, în Germania, iar majoritatea au fost cauzate de vaccinarea cu AstraZeneca, a anunţat vineri seara Institutul Paul Ehrlich (PEI), conform DPA. De asemenea, au fost detectate trei cazuri de trombocitopenie – lipsa de trombocite în sânge. Cu excepţia a şapte cazuri, persoanele afectate sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor a transmis că vaccinul a fost administrat mai des femeilor decât bărbaţilor și că pacienţii bărbaţi afectaţi au vârste între 24 şi 58 de ani.

Tot PEI anunță că opt pacienți au decedat (cinci femei şi trei bărbaţi) și că în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani au fost observate semnificativ mai multe cazuri decât s-ar fi putut aştepta.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Circa 14,38 milioane de vaccinări în Germania

Vaccinul AstraZeneca este administrat în Germania persoanelor în vârstă de 60 de ani şi peste. În ceea ce privește vaccinul Pfizer/BioNTech, șapte cazuri de tromboză sinusală venoasă au fost raportate la trei femei cu vârste cuprinse între 34 şi 81 de ani şi la patru bărbaţi cu vârste între 81 şi 86 de ani. Nu s-au raportat cazuri de trombocitopenie.

Institutul a mai transmis că medicii şi alţi specialişti din domeniul sănătăţii ar trebui să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi/sau trombocitopeniei. De asemenea, cei vaccinaţi trebuie să solicite asistenţă medicală imediată dacă au simptome precum dificultăţi de respiraţie, dureri în piept, umflarea picioarelor sau dureri abdominale persistente.

În Germania, până la 2 aprilie, au fost efectuate în total aproximativ 14,38 milioane de vaccinări. În tot acest timp, au fost înregistrate 407 de decese „la diferite intervale după vaccinare” la persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 102 ani. Intervalul a variat între mai puţin de o oră şi 40 de zile. În marea majoritate a cazurilor, pacienţii au avut una sau mai multe boli anterioare care ar fi fost cauza probabilă a decesului.