• Numărul persoanelor decedate ar putea ajunge la 100, au anunțat autoritățile.
  • Peste 19 tornade sunt în centrul SUA cauzate de o furtună puternică.

Guvernatorul statului american Kentucky a avertizat că peste 50 de persoane ar fi fost ucise de tornade în cursul nopții. Andy Beshear a declarat că cifra ar putea crește până la 100 de persoane în cazul celor mai grave tornade din istoria statului. El a spus că numărul este „probabil mai aproape de undeva între 70 și 100, este devastator”.

Tornadele fac ravagii în mai multe state americane, iar muncitorii au fost blocați într-un depozit Amazon din Illinois. Mai mult de 100 de persoane se aflau în interiorul unei fabrici de lumânări din Mayfield, Kentucky, când a lovit tornada, a relatat New York Times.

În Arkansas, o persoană a murit și 20 de persoane au rămas blocate în interiorul unui azil de bătrâni după ce acesta s-a prăbușit parțial, a declarat judecătorul din comitatul Craighead, Marvin Day, pentru Associated Press. Clădirea a fost evacuată aproximativ 90 de minute mai târziu, dar căutările continuă, a spus el, adăugând că unii locuitori s-au ascuns în subsol în timp ce tornada se apropia.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN