Peste 50 de persoane au fost ucise de tornade în Kentucky în cursul nopții

tornadă-SUA

tornadă-SUA

Guvernatorul statului american Kentucky a avertizat că peste 50 de persoane ar fi fost ucise de tornade în cursul nopții. Andy Beshear a declarat că cifra ar putea crește până la 100 de persoane în cazul celor mai grave tornade din istoria statului. El a spus că numărul este „probabil mai aproape de undeva între 70 și 100, este devastator”.

Tornadele fac ravagii în mai multe state americane, iar muncitorii au fost blocați într-un depozit Amazon din Illinois. Mai mult de 100 de persoane se aflau în interiorul unei fabrici de lumânări din Mayfield, Kentucky, când a lovit tornada, a relatat New York Times.

În Arkansas, o persoană a murit și 20 de persoane au rămas blocate în interiorul unui azil de bătrâni după ce acesta s-a prăbușit parțial, a declarat judecătorul din comitatul Craighead, Marvin Day, pentru Associated Press. Clădirea a fost evacuată aproximativ 90 de minute mai târziu, dar căutările continuă, a spus el, adăugând că unii locuitori s-au ascuns în subsol în timp ce tornada se apropia.

Exit mobile version