• Bandele de droguri amenință și șantajează în special politicienii locali.
  • Înainte de alegerile parlamentare din iunie trebuie sporite măsurile de securitate.
  • Din 2006 în războiul împotriva drogurilor din Mexic au fost uciși peste 300.000 de oameni.

Potrivit rapoartelor guvernamentale, cel puțin 64 de politicieni au fost uciși în Mexic în ultimele șase luni, scrie Der Standard. Organizațiile criminale încearcă să influențeze viitoarele alegeri prin violență și intimidări, a declarat joi Ministrul securității, Rosa Icela Rodríguez. Înainte de alegerile parlamentare, regionale și locale care sunt programate a avea loc la începutul lunii iunie, urmează să fie consolidată protecția candidaților.

Violenței bandelor de droguri sunt expuși în special politicienii locali din Mexic. Aceștia sunt omorâți sau sunt șantajați. Foarte frecvente sunt, de asemenea, amenințările la adresa rudelor politicienilor, extorcarea și incendierile.

Sute de mii de morți în războiul împotriva drogurilor

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În luna noiembrie, Florisel Ríos, primar în statul Veracruz, a fost răpită și ucisă. În ianuarie, un membru al parlamentului regional din Guanajuato, Juan Antonio Acosta Cano, a fost împușcat. Luna trecută, în statul Oaxaca a fost ucis primarul Leobardo Ramos Lázaro.

Potrivit Institutului Etellekt, în campania electorală din 2018 au fost uciși 153 de politicieni. În marea majoritate a cazurilor, criminalii nu au fost trași la răspundere. Mexicul este supus de mai mulți ani violenței puternicelor carteluri de droguri. Din 2006, când a început controversata operațiune a armatei împotriva bandelor, peste 300.000 de oameni au fost uciși în războiul împotriva drogurilor din Mexic.