• S-au deschis 17.500 de şcoli, unele total, altele parţial, în funcţie de rata de infectare
  • În prima săptămână, peste 600 de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu COVID-19
  • Activitatea la 171 de clase a fost suspendată, iar elevii au revenit la cursuri online

A fost prima săptămână de la marea redeschidere șiautoritățile au numărat deja 600 de infectări cu sars-cov2. Elevii, părinţii şi profesorii și-au făcut propriul bilanţ, cu bune și cu rele.

Profesorii au acum o mulţime de sarcini. Să aerisească sălile, să aibă grijă ca elevii să poarte mască şi să îi însoţească la toaletă. Dar, toată perioada asta de şcoală online a adus şi ceva bun. Copiii sunt mai activi ca niciodată, la cursuri.

Au fost foarte dornici să comunice cu mine. Au tendinţa să vină în permanenţă la catedră, să fim cât mai aproape, dar sunt foarte activi.”, a spus Ileana Kyslika, profesor în învățământul primar.

Recomandări

ÎCCJ VALIDEAZĂ ALIANȚA OPOZIȚIEI
HALEP REVINE PE TEREN
UNDE MERGI AZI?
AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CAPITAL SUMMER MARKET
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ

Şcoala e o provocare şi pentru părinţi. Cristina are o fetiţă în clasa pregătitoare. Spune că are multă materie de recuperat.

Ne trebuie foarte multă dibăcie şi să fim foarte atenţi, să le explică copiilor că în colectivitate trebuie să te comporţi frumos, să o asculţi pe doamna, nu sunt atenţi, nu stau cuminţi în bancă. Vin acasă cu o parte din lecţii nefăcute, trebuie să recuperăm noi, cu ei. Ei sunt deja obosiţi, plictisiţi, nu mai vor. Atunci, pentru mine, personal, ca mamă este foarte greu.”, spune Cristina Turdășan.