• Zeci de români au rămas blocați în Maroc, după ce granițele țării au fost închise pentru două săptămâni
  • Turiștii români aflați în Maroc au creat un grup pe Facebook intitulat „Izolați în Maroc”
  • Ambasada României: Gestionăm situația a 72 de turiști români ale căror curse aeriene au fost anulate

Marocul și-a închis granițele de la miezul nopții, pentru două săptămâni, în urma apariției variantei de coronavirus Omicron.

Iar cel puțin 72 de turiști români, ale cărur curse aeriene au fost anulate, așteaptă să fie repatriați de Guvern.

De altfel, Executivul a anunțat că este în desfășurare o ședință a CNSU pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea cetățenilor români blocați în țara din Nordul Africii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

De aseară, românii aflați în vacanță în Maroc au creat un grup pe Facebook, intitulat „Izolați în Maroc”, în care s-au înscris, până la ora redactării acestui material, peste 150 de membri. Oamenii descriu situația în care se află și caută împreună soluții pentru a se întoarce acasă.

„În cazul în care Ambasada este de acord să ne relocăm in Rabat, pentru a fi mai simplu să ne ajute cu repatrierea, am putea căuta să găsim soluții de transport în comun, gen microbuze etc. Noi suntem 3 persoane în Marrakech. Deja vreau să cer ajutor celor de la Riad pentru găsirea unui microbuz cu mai multe locuri și preț rezonabil pentru Rabat”, scrie unul dintre românii aflați în Maroc.

Un român stabilit în Maroc își oferă ajutorul pentru cei aflați în dificultate.

„Noi suntem o familie de români stabilită în Marrakech de mult timp și dacă vă putem ajuta cu ceva o facem cu mare plăcere”, scrie el.

Conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook a ambasadei, autorităţile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie, ora 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către/dinspre Regatul Maroc.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări”, anunță Ambasada României în Maroc.

Potrivit sursei citate, situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune.