Peste 700 de migranți au traversat Canalul Mânecii în 11 ambarcațiuni mici într-o singură zi. Cifra totală este în creștere

Peste 700 de migranți au traversat ieri Canalul Mânecii la bordul a 11 ambarcațiuni mici, conform datelor guvernamentale. Cifra totală a crescut cu 1% față de numărul de persoane care au traversat pe vremea aceasta anul trecut, dar a scăzut cu 20% față de 2022, scrie Sky News.

Datele Ministerului de Interne arată că ieri au fost detectate 707 persoane trecând frontiera – una dintre cele mai mari cifre zilnice din acest an.

Aceasta urmează după trei zile în care nu a fost detectată nicio trecere. Cifra de sâmbătă este mai mică decât cei 801 migranți care au ajuns pe țărmurile Regatului Unit în bărci mici în aceeași zi a săptămânii precedente.

Cel mai mare număr de sosiri într-o singură zi din acest an până în prezent a fost de 882 în 15 ambarcațiuni pe 18 iunie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Cu toții dorim să punem capăt traversărilor periculoase cu ambarcațiuni mici, care amenință vieți și subminează securitatea frontierelor noastre. După cum am văzut cu atâtea tragedii devastatoare recente din Canalul Mânecii, bandelor de traficanți de persoane nu le pasă dacă persoanele vulnerabile pe care le exploatează trăiesc sau mor, atât timp cât plătesc. Nu ne vom da în lături de la nimic pentru a le dezmembra modelele de afaceri și a-i aduce în fața justiției.”

Exit mobile version