- Peste jumătate din populația României a ieșit ieri la vot, la primele alegeri comasate.
- Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (prezenta.roaep.ro) până la ora 9:00, PSD a obţinut 27% din voturi (148.760 voturi), iar ADU – 26,55% (146.248).
Peste jumătate din populația României a ieșit ieri la vot, la primele alegeri comasate. S-au făcute multe calcule și scenarii, iar acum se trage linie. Știm cine sunt învinșii, dar mai ales, știm cine sunt cei care vor conduce marile orașe ale României în următorii 4 ani. În acest moment se numără ultimele voturi.
Nicuşor Dan a obţinut un nou mandat ca primar al Municipiului Bucureşti, acumulând 46,88% din totalul voturilor (262.349), conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultate parţiale la Consiliul General al Municipiului București. Procentele de vot sunt apropiate, luni dimineaţa, între Partidul Social Democrat şi Alianţa Dreapta Unită în CGMB, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii de pe raza municipiului Bucureşti. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (prezenta.roaep.ro) până la ora 9:00, PSD a obţinut 27% din voturi (148.760 voturi), iar ADU – 26,55% (146.248).
„La Primăria Capitalei, victoria lui Nicușor Dan nu reprezintă o surpriză. Surpriza o reprezintă diferența uriașă față de locul doi, care vine, din punctul meu de vedere, din modul în care populația din clasa de mijloc, cu o educație superioară, până în 45 de ani, s-a mobilizat și a participat la vot. Era unul din semnele de întrebare referitoare la acest tur de scrutin”, a explicat sociologul Vladimir Ionaș la Aleph News.
„La sectorul 2, cursa este strânsă. Voturile s-au împărțit între cei doi candidați, în lipsa altor candidați extrem de vocali, de importanți în cursă. Vom vedea care va fi rezultatul final. În exit poll-ul nostru, diferența dintre cei doi era extrem de mică și nu am putut indica un câștigător”, a explicat sociologul Vladimir Ionaș la Aleph News.