Peste un milion de români s-au întors în ţară în 2020. Cîţu: „Vom continua în aceeași direcție anul acesta”

florin-citu Mediafax Foto

Premierul Florin Cîțu susține că cei peste 1,3 milioane de români care în 2020 s-au întors în țară au găsit oportunități în România în ceea ce privește locurile de muncă, mai ales în domeniul IT. „Vom continua în aceeași direcție anul acesta”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că 1,3 milioane de români s-au întors în țară din străinătate în 2020, potrivit unui studiu care a fost prezentat și de Financial Times.

„Studiul spune că s-au întors voluntar pentru că au găsit în România loc de muncă și studiul este prezentat și de Financial Times. Este clar că au găsit oportunități în România cei care s-au întors, în special în domeniul IT. Vom face ceea ce am făcut și până acum. Anul trecut provocarea a fost să păstrăm locurile de muncă, iar românii care au fost în șomaj tehnic să se poată întoarce la locurile de muncă. Toți s-au întors pentru că rata șomajului în România scade, asta întreabă că au putut să se întoarcă la locul de muncă acei oameni și în continuare s-au creat locuri de muncă suplimentare”, a declarat Florin Cîțu.

Conform acestuia, Guvernul va continua „în aceeași direcție anul acesta, mai ales că estimăm o creștere economică în acest an”.