• Pești aurii uriași au fost pescuiți dintr-un lac din statul american Minnesota.
  • Aceștia au fost aruncați de oameni, după ce nu i-au mai dorit ca animale de companie, relatează BBC.

Un oraș din statul american Minnesota i-a îndemnat pe locuitori să nu elibereze în natură peștii de companie pe care nu îi mai doresc, după ce peștișorii aurii aruncați într-un lac au crescut enorm de mult.

Animalele de casă obișnuite pot crește mult mai mari în sălbăticie și pot provoca perturbări majore ale ecosistemelor, transmit specialiștii.

Autoritățile din Burnsville au distribuit imagini care arată mai mulți pești auriigigantici, capturați în timpul unei inspecții a lacului Keller.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Peștii aurii ar putea contribui la calitatea slabă a apei prin perturbarea sedimentelor și dezrădăcinarea plantelor.

„Vă rugăm să nu vă eliberați peștișorii aurii de companie în iazuri și lacuri!”, se precizează într-un tweet.

În Minnesota, peștii aurii sunt considerați o specie invazivă, iar eliberarea lor în apele publice este ilegală.

Un peștișor auriu ținut într-un acvariu de casă crește în mod obișnuit până la o lungime de aproximativ 5 centimetri, dar în sălbăticie peștii aurii pot crește mult mai mari și pot fi greu de îndepărtat – reproducându-se rapid și dominând speciile indigene.

Un oraș apropiat s-a confruntat anul trecut cu o problemă similară, 50.000 de peștișori aurii fiind eliminați dintr-un pârâu. Nu doar SUA se confruntă cu problem peștilor aurii răpitori.

În 2017, consiliul municipal din Munchen, Germania, a declarat că bancurile de peștișori aurii îi înfometau pe toți rivalii din iazurile și lacurile locale. Problema a ajuns atât de gravă, încât consiliul a amenințat că va amenda pe oricine va fi prins că își eliberează animalele de companie în apele publice.

Peștișori aurii mari au fost găsiți și în apele sălbatice din Marea Britanie. În 2010, un adolescent britanic a scos dintr-un lac din Dorset un pește de 2,2 kilograme.