• Pfizer a redus la jumătate numărul de doze de vaccin pe care le va livra în unele state UE
  • România a primit doar 50% din numărul de doze planificat pentru această săptămână
  • Italia a anunțat deja că intenționează să dea în judecată compania, din cauza întârzierilor

Pfizer a redus la jumătate cantitatea de doze de vaccin anti-COVID-19 pe care le va livra în unele țări din UE în această săptămână, au declarat joi oficiali guvernamentali, relatează Reuters.

România a obținut doar 50% din volumul planificat pentru această săptămână, cealaltă jumătate fiind alocată treptat până la sfârșitul lunii martie. Livrările vor reveni la normal începând de săptămâna viitoare, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

A fost o situație similară în Polonia, care a primit luni 176.000 de doze, o scădere de aproximativ 50% față de ceea ce era de așteptat, au spus autoritățile.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pfizer și partenerul său german BioNTech au refuzat să comenteze reducerile, în plus față de declarația lor de săptămâna trecută, când anunțau reduceri ale livrărilor pentru a crește producția în Europa.

Unele țări consideră că se pot descurca. Norvegia are un stoc de urgență și va continua să administreze dozele conform planificării, au declarat autoritățile.

Pfizer le-a garantat Bulgariei și Poloniei că va înlocui dozele lipsă, au declarat oficiali de rang înalt. Italia a anunțat deja că intenționează să dea în judecată compania, din cauza întârzierilor.