• Duminica trecută, 12 iunie, cetățeana bulgară în vârstă de 38 de ani a născut un băiețel la Salonic.
  • Potrivit dosarului, nou-născutul ar fi trebuit să fie predat unui cuplu fără copii, care anterior apelase la un avocat pentru a intermedia adopția unui copil fără a îndeplini procedurile necesare.
  • Potrivit poliției, cuplul grec a fost de acord să plătească între 17.000 și 19.000 de euro pentru adopție.

Un cuplu bulgar este acuzat că a încercat să își vândă bebelușul nou-născut pentru adopție în Grecia, relatează ANA-MPA, citată de BPE.

Duminica trecută, 12 iunie, cetățeana bulgară în vârstă de 38 de ani a născut un băiețel la Salonic. Poliția crede că ea a venit în Grecia în acest scop, însoțită de soțul ei în vârstă de 37 de ani.

Acțiunile lor au trezit suspiciunea personalului spitalului, care a anunțat poliția, în urma căreia a fost lansată o anchetă de către departamentul anti-trafic de persoane al poliției din Salonic.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit dosarului, nou-născutul ar fi trebuit să fie predat unui cuplu fără copii, care anterior apelase la un avocat pentru a intermedia adopția unui copil fără a îndeplini procedurile necesare. Potrivit poliției, cuplul grec a fost de acord să plătească între 17.000 și 19.000 de euro pentru adopție. Ancheta a arătat că viitorii părinți adoptivi au plătit 1.435 de euro pentru costurile nașterii, precum și pentru costurile intermediarilor.

Părinții bebelușului neagă acuzațiile

Acuzații – părinții biologici bulgari, cuplul grec și avocatul, au negat acuzațiile în fața anchetei. Cetățenii bulgari au declarat că au venit în Grecia pentru a munci și că nu au avut nicio intenție de a-și da copilul spre adopție și nici nu s-a făcut vreo tranzacție.

Avocatul a declarat că a încercat să îi ajute pe părinții biologici să nască în Grecia și că a fost prezent la procedura de traducere a documentelor oficiale. În ceea ce îi privește pe viitorii părinți adoptivi, se presupune că în mărturia lor au declarat că au considerat că este vorba de o adopție legală și nu de o „cumpărare” și că au plătit o anumită sumă pentru naștere și alte aspecte procedurale.

În dosar figurează și un cetățean bulgar în vârstă de 58 de ani, căutat și cunoscut de autoritățile elene pentru implicarea în alte cazuri similare.

După ce au depus mărturie, inculpații au fost eliberați, iar avocatul a primit o amendă de 20 de mii de euro.