• În 2023 se va ajunge la cererea anterioară pandemiei pentru petrol
  • Prețul pe un baril de țiței a ajuns la 70 de dolari la bursa de la Londra
  • Dacă distribuitorii petrolieri vor crește prețul pentru recuperare, cererea va scădea

Agenția Internațională a Energiei spune că abia în 2023 se preconizează că se va reveni la cererea de petrol anterioară pandemiei. Preţul petrolului a ajuns la aproape 70 de dolari pe baril la bursa de la Londra.

Expertul în energie Ionut Purică spune că dacă va crește prețul produselor petroliere tendința de cumpărare va scădea. Astfel rezultatul va avea inversul efectului dorit.

E clar că o tendință de creștere a vehiculelor, a numărului de vehicule electrice, va comuta consumul de combustibili fosili către centralele electrice. Distribuitorii de produse petroliere să încerce să își recupereze pierderile din anul 2020, lucru care evident va conduce la o scădere a consumului de produse petroliere.”, a explicat Ionuț Purică, expert în energie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Claudiu Cazacu, analist în energie, spune că cererea pentru produse petroliere a avut o scădere de aproape 9 milioane de barili. Însă peste un an sau doi piața își va reveni.

O recuperare totală este de așteptat în 2023 sau poate cu puțin noroc pentru piață ceva mai devreme, pe final de 2022. Ar putea să ne surprindă la un moment dat anul acesta și cu un episod de creștere susținută. Realmente, viitorul se construiește în funcție de evoluția pandemiei și de răspunsul general al actorilor economici.”, a menționat Claudiu Cazacu, analist în energie.