• Anularea în primă instanță a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 de către Tribunalul București, după un demers al primarului general Nicușor Dan, poate aduce pierderi de peste un miliard de euro.
  • În document sunt explicate consecințele votului consilierilor generali, în ceea ce privește exercitarea mandatului de către primarul general, care a susținut în instanță suspendarea și anularea PUZ Sector 5.
  • Nicuşor Dan anunţase încă din aprilie că a identificat 23 de motive de nelegalitate la întocmirea PUZ-urilor de sector.

Anularea în primă instanță a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 de către Tribunalul București, după un demers al primarului general Nicușor Dan, poate aduce pierderi de peste un miliard de euro, prin imposibilitatea efectuării unor investiții publice, informează News București.

Situația a fost semnalată consilierilor generali printr-o notificare semnată de primarul PPU (social-liberal) al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, alături de viceprimari și mai mulți directori ai instituției.

În document sunt explicate consecințele votului consilierilor generali, în ceea ce privește exercitarea mandatului de către primarul general, care a susținut în instanță suspendarea și anularea PUZ Sector 5.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Oprirea realizării unor obiective de investiții, așa cum sunt construirea unor noi linii de tramvai sau a unor piste de biciclete, extinderea și modernizarea unor artere de circulație, construirea a 20 de km de linie de metrou, precum și alte obiective, va duce la prejudicierea bugetului public cu peste un miliard de euro.

Semnatarii adresei transmit că, în cazul anulării în integralitate a PUZ Sector 5, vor deschide o acțiune juridică prin care vor solicita plata daunelor aduse bugetului public de către primarul general și consilierii generali, în solidar.

Începând cu luna aprilie, Nicușor Dan a semnalat mai multe nereguli

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut prefectului atacarea celor cinci Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) de sector, după ce a identificat 23 de motive de nelegalitate, în luna iunie a acestui an.

O să cer prefectului municipiului Bucureşti să atace în instanţă cele cinci PUZ-uri de sector. În momentul în care el o face, ele vor fi suspendate şi prin acţiunea prefectului. Apogeul golăniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector”, a declarat Nicuşor Dan în luna iunie.

Pe 15 aprilie, Nicușor Dan a pierdut primul proces pentru suspendarea PUZ-urilor

El a dat exemplu strada Matei Voievod, unde sunt case, iar prin PUZ s-au propun imobile de 14 etaje.

Pe 15 aprilie, Nicușor Dan a mers la DNA pentru a da declarații cu privire la o plângere penală depusă în 2019 în care acuza ilegalități referitoare la PUZ-ul Sectorului 3.

La finalul lunii aprilie, Nicușor Dan a pierdut definitiv primul proces pentru suspendarea PUZ-urilor, în legătură cu cel din Sectorul 4. Urmează procesele pentru celelalte patru sectoare rămase: 2, 3, 5 și 6.