• Legea care spune că piețele rămân deschise a fost votată de 173 de deputați
  • Legea va merge la Klaus Iohannis pentru promulgare
  • Politicienii tot pasează vina, fără soluții

Se deschid piețele sau nu? Asta-i întrebarea. Ieri, deputații au decis ca pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații inchise, piețele mixte și volante își vor putea continua activitatea cu respectarea măsurilor de siguranță.

Însă, întrebat dacă va promulga legea prin care piețele rămân deschise, Klaus Iohannis a evitat un răspuns clar și a găsit imediat pe cine să dea vina.

Nici nu mai este vreo noutate că președintele Klaus Iohannis are un mare dusman și anume PSD. Aproape de fiecare dată când iese la declarații, indiferent de subiect, PSD-ul este singurul vinovat. Uităm că nu mai sunt locuri la ATI, că medicii sunt disperați, că economia este la pământ și așa mai departe.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Așa e-n politică”

Revenind la discuția despre piețe, șeful statului a fost întrebat ieri la conferința de presă de la Palatul Cotroceni ce părere are despre hotărârea privind funcționarea lor și a declarat că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă”.

Așadar, ridică în slăvi hotărârea luată de Guvern și a acuzat social democrații că ar fi propus deschiderea piețelor din motive politice. Asistăm la un meci de ping pong aici, din nefericire.

Industria HoReCa este la pământ, cei care vând în piață sunt disperați și afectați grav de aceste măsuri care se schimbă de la o zi la alta. Cu toate astea, liderii știu doar să dea vina unii pe ceilalți și să vină cu măsuri care vor avea un impact negativ major pe termen mediu și lung.