• La Colentina vor fi trataţi pacienţi COVID
  • Pacienţii non-COVID vor fi externaţi sau transferaţi către alte spitale
  • Debandada din sistemul medical e generalizată

Debandada din sistemul medical e generalizată. Directorul medical de la Colentina, Sabina Zurac, şi-a dat demisia. Gestul vine după anunţul că în Spitalul Colentina vor fi trataţi exclusiv pacienţi COVID.

Acum aproape două luni, Spitalul Colentina a fost redeschis pentru pacienții non-COVID, după ce timp de 5 luni fusese spital suport COVID. În această perioadă de ping-pong, mulți bolnavi cronici care se tratau acolo nu au mai avut acces în spital. Ce se va întâmpla de acum încolo cu pacienţii non-COVID? Unii vor fi externaţi, alţii transferaţi către alte spitale sau lăsaţi să se descurce cum pot, spune Cristian Băicuş, şeful unei secţii medicale de la Colentina.

CRISTIAN BĂICUŞ, Şeful Secţiei Medicale II Spitalul Colentina: „Pacienţii care sunt internaţi acum, ordinul spune să-i dăm afară, să-i trimitem, oriunde om vedea noi, or vedea ei. Ceilalţi, nu ştiu ce o să facem, am avut două luni în care am reuşit să mai vedem dintre ei. O să-i lăsăm să se descurce singuri. Îi mai trimitem la câte cineva. Prima oară a fost bătaie de joc că ne-au trimis pacienţi care nu trebuia, nu aveau ce căuta în spital. Acum va fi reversul medialiei. Vor fi pacienţi gravi, pacienţi cu insuficienţă respiratorie. De fapt, ei confiscă tot spitalul Colentina pentru că au nevoie de ATI. Vor ca toate paturile, sau sute de paturi să le facem de ATI. Foarte bine, paturile – poţi să scrii pe ele ATI. Întrebarea e cine vede aceşti pacienţi, ce aparatură ai pentru aceşti pacienţi”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iohannis a cerut, în sfârşit, explicații Ministerului Sănătății despre neraportarea infecțiilor nosocomiale în cazul pacienților COVID-19. „Mi se pare cel puțin ciudat”, a spus preşedintele.