• Antreprenorii din stațiunea Mamaia nu vor putea folosi plajele până la 1 iulie
  • Preluarea plajelor de către ABADL necesită timp, chiar dacă proiectul va fi gata
  • George Țicu estimează pierderi de aproxiamtiv 30% pentru restaurantul și plaja lui

Dacă vrei să mergi la plajă la Mamaia, e mai bine s-o faci după 1 iulie. Sectorul de plajă ce a fost extins, care începe din centrul stațiunii Mamaia și se termină în Mamaia Nord, nu va putea fi folosit până atunci.

Asta înseamnă că sezonul estival nu mai începe în iunie, așa cum erai obișnuit. George Țicu este antreprenor și aștepta ca anul acesta să poată folosi sectorul de plajă nou ce se află în fața restaurantului pe care îl administrează.
Din păcate nu va putea folosi nici măcar plaja veche pe care are contract de închiriere.

„Noi estimăm cred undeva la vreo 30 % pierderi din încasările pe care le făceam în mod normal, pierdem weekendul de Rusalii, sunt mai multe evenimente pe care le vom pierde.”, a precizat George Țicu, administratorul unei plaje și al unui restaurant din Mamaia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a notificat deja de întârziere toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în sectoarele de plajă care au fost extinse. Drept compensație, aceștia vor fi scutiți de plata chiriei pentru 76 de zile.

„Predarea plajei se face printr-un proces mai amplu în care sunt implicate mai multe autorități și care nu este în controlul nostru. Suntem interesați și noi, ca și clientul să redăm plaja cât mai repede turiștilor.”, a spus Cătălin Crețu, manager Boskalis România.

„Dacă plaja sa va preda la 1 Iulie, cu probabilitate va începe (sezonul – n.r.) în 15-20 Iulie. Sincer este târziu, pentru turismul local și pentru noi operatoriii și pentru organizare, pentru a pune la punct toate dotările.”, a mărturisit
Roberto Tortora, antreprenor.

Un operator economic are nevoie de minim șapte zile pentru a-și amenaja sectorul de plajă pe care îl administrează.

Proiectul de înnisipare este finanțat de către Uniunea Europeană, iar prealuarea plajelor înseamnă verificarea a 6.950 de metri liniari de nisip.

În medie, plajele din Mamaia au acum aproximativ 150 de metri lățime, dar există și unele sectoare unde acestea depășesc 300 de metri lățime.