• Primăria din Rio de Janeiro închide plajele
  • Brazilia a înregistrat peste 2.700 de decese în ultimele 24 de ore
  • De la începutul pandemiei, Brazilia numără peste 290.000 de morți

Brazilia a început campania de vaccinare în ianuarie, dar rămâne una dintre țările cele mai afectate de pandemie. A înregistrat peste 2.700 de decese în ultimele 24 de ore. După boom-ul de infectări, Primăria din Rio de Janeiro închide plajele.

Eduardo Valiante, avocat: „Nimic nu se va întâmpla dacă închizi plaja, dar centrele comerciale, bisericile, unde există o aglomerare reală, sunt complet deschise. Nu are rost. Pentru mine este ca uscarea gheții (expresia „enxugar gelo” în portugheză înseamnă să faci ceva inutil).”

Daniel Soranz, secretar municipal de sănătate: „Este timpul pentru a reduce circulația oamenilor pe străzi, nu este momentul să faci sport pe plajă, nu este momentul să te scufunzi în ocean. Acum este momentul să stai acasă. Avem o nouă variantă de virus, varianta P1, care circulă în oraș, intens, o nouă variantă care poate fi mai rea decât cea de dinainte.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Plajele din Rio au fost deschise din iulie 2020. Acum, după noile măsuri, poliția și armata patrulează pe plaje și le dau avertismente celor care nu respectă regulile. De la începutul pandemiei, Brazilia numără peste 290.000 de morți din cauza virusului.