• Programul de relansare economică prevede acordarea de granturi în valoare de 25.000 de euro pentru firmele care angajează tineri și totodată stimulează desfășurarea muncii de la domiciliu.
  • Potrivit documentului, astfel, se dorește stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani și a românilor întorși din străinătate.
  • În același document sunt prevăzute și măsuri de protecție socială.

Conform documentului, programul de relansare economică propus de Guvernul Orban prevede acordarea de granturi în valoare de 25.000 de euro pentru firmele care angajează tineri și stimularea desfășurării muncii în regim de telemuncă, prin acordarea unui sprijin de 500 euro pentru fiecare angajat pentru achiziția de echipamente IT.

În acest fel, Guvernul vrea să încurajeze angajarea tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani și a românilor întorși din străinătate.

Se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă: Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani; Persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență; Cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor”, se menționează în planul național.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Totodată în document găsești și măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului.

În același document sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, respectiv acordarea de pachete alimentare și de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile și sprijin oferit pentru persoanele aflate în situații de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare și pachete de igienă corporală.

În total, sunt 1,18 milioane de persoane în această categorie, iar bugetul alocat este de 225 milioane de euro.

Mai multe, sunt stabilite vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă, dar și pentru elevi.