• Renate Weber consideră că beneficiile pentru vaccinați sunt discriminatorii
  • Weber: Chiar dacă vaccinarea ar fi obligatorie prin lege, nu se pot face discriminări
  • Cîțu vrea măsuri mai blânde pentru cei care au primit deja doze de vaccin

Discursul lui Cîțu despre relaxarea restricțiilor pentru vaccinați e mai ușor de rostit, dar mai greu de implementat. Pentru că se ridică întrebarea: va fi modificată legea pentru a putea face diferența între imunizat și neimunizat?

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că nu este cazul, deoarece vaccinarea nu este obligatorie.

„Chiar și dacă vaccinarea este obligatorie, tot nu se poate face o discriminare între vaccinați și nevaccinați. Faptul că ar fi prin lege tot nu ar putea să discrimineze. A oferi unele avantaje celor vaccinați nu trebuie să se transforme în dezavantaje și discriminare la adresa celor nevaccinați”, a declarat Renate Weber.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Renate Weber precizează că, momentan, este sceptică și privește promisiunile lui Cîțu drept enunțuri sau discursuri politice.

„Unele dintre ele vor fi imposibil de pus în practică. Altele, așa cum au fost enunțate, chiar par discriminatorii”, a mai declarat Avocatul Poporului.

Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării spune că e nevoie de analize pentru a trage niște concluzii.

Între timp, Florin Cîțu a spus că deja Executivul caută tehnologia care să deosebească persoanele vaccinate de cele care nu au primit nicio doză.

„Vom avea soluții de la cei de la INSP. Se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicația pe care o avem, cu CNP. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Mai avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul.