• Condiţia lui Trump pentru a aproba bugetul Pentagonului
  • Preşedintele în funcţie doreşte abrogarea protecţiei pentru platformele de social media
  • Facebook şi Twitter sunt considerate o problemă de securitate naţională

Donald Trump face din cenzura de pe Twitter și Facebook o problemă de securitate națională.

Președintele american în funcție a spus că nu va aproba bugetul Pentagonului, în valoare de 740 de miliarde de dolari, dacă nu i se îndeplinește o ambiție mai veche.

Trump va semna doar dacă legislativul abrogă protecția de care beneficiază companiile din social media pentru conținutul postat de utilizatori. În prezent, Twitter, Facebook și rețele de socializare sunt considerate platforme, ceea ce nu le face responsabile.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Dar Trump ar vrea să fie privite ca edituri, pentru că s-au apucat să limiteze sever doar anumite puncte de vedere. Ca edituri, Twitter și Facebook ar putea fi trase la răspundere pentru ce publică utilizatorii şi democrații și republicanii cred că reformarea marilor firme din social media este iminentă. Așa că Trump speră să convingă Congresul să treacă de partea lui.

„Articolul 230, un dar dat de SUA pentru a proteja de răspundere Big Tech este o amenințare serioasă la adresa securității naționale și a integrității votului. Țara noastră nu va fi niciodată sigură dacă permitem să rămână în vigoare”, a declarat Trump pe Twitter.