• Institutul Naţional de Statisctică a anunţat, luni, că platforma de autorecenzare are probleme din cauza numărului mare de utilizatori.
  • Autorecenzarea a început luni dimineaţă, iar platforma a avut probleme din cauza numărului mare de vizitatori.
  • Autorecenzarea se poate realiza în perioada 14 martie – 15 mai 2022 pe orice dispozitiv electronic, telefoane inteligente, tablete, laptopuri şi desktopuri și se face în doi pași: completarea formularului și ulterior, a chestionarului.

Recensământul populaţiei în România a pornit cu stângul. Institutul Naţional de Statisctică (INS) a anunţat, luni, că platforma de autorecenzare are probleme din cauza numărului mare de utilizatori.

Autorecenzarea a început luni dimineaţă, iar platforma a avut probleme din cauza numărului mare de vizitatori.

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populaţie pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat”, a anunţat INS.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

„Până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Naţional de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro, au mai spus cei de la INS.

Autorecenzarea se poate realiza în perioada 14 martie – 15 mai 2022 pe orice dispozitiv electronic, telefoane inteligente, tablete, laptopuri şi desktopuri. Există şi autorecenzarea online asistată care se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele organizatorilor, fie pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, care are reşedinţa în România, pentru o perioadă de cel puţin un an, poate participa la recensământ. Autorecenzarea se face în doi paşi. Prima dată se trimite un formular de pre-înregistrare şi ulterior, beneficiarul primeşte un link în care se află chestionarul.

Persoanele care nu vor participa la această etapă a recensământului vor fi vizitate la domiciliu de recenzori după data de 15 mai. Acesta este al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.