• Platforma pentru programarea la vaccinarea anti-Covid dă erori zilnic
  • De Black Friday, retailerii au făcut față și la 1.7 milioane de vizite în 10 minute

Record de vaccinări în România. Azi peste 30.000 de oameni. Nu sunt prea multe motive de bucurie. Platforma STS cade în fiecare zi, dar își revine câte un pic.

Vin multe explicații de la guvern, însă întrebarea interzisă e: cum se face că aplicațiile privaților merg și doar la stat apar probleme?

La privat, performanța e vitală așa că o platformă ca eMAG, de exemplu, face față unui flux de peste un milion de oameni care accesează site-ul de Black Friday în doar câteva minute. Răspunsul e simplu. Retailerii se pregătesc de Black Friday un an întreg. Și investesc. 4 milioane de euro a băgat eMag în servere, hosting și dezvoltare.

Platforma de vaccinare e creată pe repede-înainte de STS și ca să facă economie, merge pe WordPress – și pică la câteva mii de accesări. Încă o bilă neagră: românii nu au un sistem național de identificare electronică deși IT-ul românesc se apropie de 8% din PIB.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

București va avea noul Centru de Competențe European în materie de securitate cibernetică. Dar sunt lucruri care nu se vad când vine vorba de investițiile statului.