Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid-19 funcționează oficial. Pașii de înscriere

  • Platforma unde se înscriu online doctorii și asistenții care vor vaccinarea a devenit operațională
  • Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a

De astăzi, cu 3 zile întârziere față de ziua anunțată, platforma unde se înscriu online doctorii și asistenții care vor vaccinarea – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – a devenit operațională.

De acum, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală).

Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a.

Pașii de înscriere

  1. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.
  2. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon.
  3. În contul creat, ai acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).
  4. De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  5. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.