• În SUA un studiu aduce în discuție ideea motivării oamenilor pentru a se vaccina
  • Unii economiști au propus recompensarea oamenilor cu bani, dacă se vaccinează.
  • Un chestionar arată că 24% dintre americani au vorbit despre sume de 100 de dolari sau mai puțin, în timp ce 16% au menționat sume mai mari.

Unii economiști au sugerat remunerarea oamenilor pentru a putea fi convinși să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Un sondaj Harris, efectuat în perioada 19-21 noiembrie, a chestionat aproximativ 2.000 de americani ce sumă ar trebui să dea guvernul, pentru a motiva oamenii să primească un vaccin împotriva COVID-19, scrie Bloomberg.

Dintre aceștia, 24% au menționat sume de 100 de dolari sau mai puțin, în timp ce 16% au menționat sume mai mari.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Banii nu sunt suficienți

39% dintre americani au declarat că se vor lăsa vaccinați împotriva COVID-19, chiar dacă guvernul nu ar plăti nimic, în timp ce 23% au spus contrariul: nu ar primi un vaccin nici dacă li s-ar oferi bani.

Economistul Robert Litan, un membru senior nerezident al Brookings Institution, a propus în august ca guvernul federal să plătească oamenilor 1.000 de dolari pentru a se vaccina. În sondajul Harris, doar 7% dintre respondenți au menționat această sumă sau mai mult.

Cu toate acestea, în mod clar, plata oamenilor pentru a-i convinge să se vaccineze, îi influențează pe americani într-un mod greșit.

Înainte de a cere oamenilor să numească sumele în dolari, Harris i-a întrebat dacă cred că guvernul ar trebui să îi plătească și pe cei care refuză să se vaccineze sau care nu au făcut-o încă. La această întrebare 44% au spus că da, 56% au spus că nu.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!