Ploaie cu bani de la Guvern pentru milioane de români. Se anunță creșteri masive pentru veniturile mai multor categorii de persoane

Bani Sursa foto: Profimedia
  • Lege pentru creșterea ajutoarelor sociale a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
  • Propunerea legislativă prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă să se actualizeaze, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie.

Șeful statului a semnat, săptămâna trecută, decretul privind legea care prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) să se actualizeze, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent. Astfel, toate ajutoarele sociale vor crește.

Mai exact, este vorba de propunere legislativă pentru completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, scrie Ziarul Financiar.

Indicatorul social de referinţă se foloseşte, în principal, la calcularea indemnizaţiei de şomaj şi a ajutoarelor pentru încălzire.

Dacă ce propunerea legislativă va intra în vigoare, actualizarea ISR se va face începând cu 1 martie 2022.

De asemenea, valoarea anuală a indicatorului social de referinţă este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anual, aşa cum este prevăzut în propunere.

Citește mai mult pe zf.ro