• Cel puțin cinci persoane au fost ucise în Seul până miercuri dimineață.
  • Datele au arătat că cel puțin 2.800 de instituții publice și private au fost avariate în întreaga Coree de Sud.
  • Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol va prezida miercuri, la ora 10.00, o reuniune pentru a discuta despre pagube și măsurile de combatere a inundațiilor.

Ploile torențiale care s-au abătut asupra capitalei Coreei de Sud, Seul, s-au diminuat miercuri, după ce au ucis cel puțin nouă persoane și au avariat aproximativ 2.800 de case și alte clădiri. Pentru miercuri au fost prognozate mai multe ploi, dar mai puține decât ploile torențiale de luni și marți, care au scufundat unele străzi și clădiri, blocând oameni în apartamente inundate și mașini.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în Seul până miercuri dimineață, precum și trei în provincia învecinată Gyeonggi și una în provincia Gangwon, potrivit sediului central de combatere a dezastrelor și măsurilor de siguranță. Cel puțin 17 persoane au fost rănite, iar șapte sunt date dispărute.

Inundațiile în unele clădiri din jurul cartierului Gangnam au continuat marți, în timp ce stațiile de metrou și mai multe drumuri din zonă fuseseră blocate. Datele au arătat că cel puțin 2.800 de instituții publice și private au fost avariate în întreaga Coree de Sud, iar peste 1.100 de gospodării au fost strămutate. Majoritatea autostrăzilor și a liniilor de metrou fuseseră curățate până miercuri.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Precipitațiile acumulate în Seul de la miezul nopții de luni se ridicau la 525 mm până miercuri la ora 7 dimineața, potrivit Administrației meteorologice din Coreea (KMA), fiind prognozate și mai multe. În comitatul învecinat Yangpyeong, precipitațiile totale au atins 532,5 mm.

KMA se așteaptă ca ploile să continue în cea mai mare parte a țării, cu ploi deosebit de abundente în provincia Chungcheong. Agenția a prezis că precipitațiile se vor diminua treptat în multe părți din zona marelui Seul și din provincia Gangwon.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol va prezida miercuri, la ora 10.00, o reuniune pentru a discuta despre pagube și măsurile de combatere a inundațiilor. Separat, guvernul și Partidul puterii populare, aflat la guvernare, sunt așteptate să organizeze o reuniune de urgență pentru a discuta despre sprijinul fiscal pentru recuperarea pagubelor.