• PMP cere modificarea Constituţiei, printre aceastea numărându-se şi reducerea vârstei de vot
  • Eugen Tomac: Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi
  • Vârsta minimă ar trebui să fie de 16 ani, spun cei de la PMP

PMP cere modificarea Constituţiei, printre aceastea numărându-se şi reducerea vârstei de vot. Liderul formaţiunii, Eugen Tomac, invocă într-un interviu acordat MEDIAFAX evoluţia tehnologică şi educaţia: „Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi

PMP cere modificarea Constituţiei, printre aceastea numărându-se şi reducerea vârstei de vot.

„Sunt mai multe teme. Eu cred că trinerii de la 16 ani ar trebui sa poată vota. Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi şi cred că la ora actuala, ţinând cont de evoluţia tehnologică şi educaţie, tinerii de la 16 ani să poată să voteze”, spune Eugen Tomac.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El mai afirmă că, „în mod obligatoriu”, trebuie aplicat rezultatul referendumului cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Din punctul nostru de vedere va trebui să discutăm un proiect referitor la instituţia Avocatul Poporului. S-a dovedit că joacă un rol cheie în ierarhia statului şi noi propunem să nu mai depindă de un partid politic şi să fie ales direct de cetăţeni. Cum se alege preşedintele, pentru a avea independenţa necesară şi pentru a-şi exercita mandatul în interesul poporului”, menţionează europarlamentarul PMP.