PNL a aniversat 147 de ani de la înființare la Vila Florica din Argeș

147 ani a împlinit PNL și a fost serbat, cum era de așteptat, în locul de suflet al Brătienilor, Vila Florica din Argeș. De acolo, întâiul liberal al țării, președintele Iohannis le-a transmis celor câteva sute de invitați că Nicolae Ciucă și alianța cu PSD reprezintă cea mai bună soluție pentru partid.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Cu președintele Iohannis, lângă, premierul Ciucă a mărturisit că a fi liberal este un mod de viață. Apoi, a dat garanții că Partidul Național Liberal (PNL) nu va modifica politica fiscală, așa cum insistă jumătatea de guvernare, PSD.

„A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață. Predictibilitatea fiscală garantează că agenții economici (de la cel mai mic antreprenor la o companie multinațională) pot prevedea acțiunea economică pe termen mediu și lung. Așteptările lor legitime sunt protejate de încrederea că institutuțiile statului nu își modifică politica fiscală”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

30 minute a durat petrecerea aniversară, din curtea Muzeului Național Brătianu. După discursurile regulamentare, de 10 minute, membrii PNL s-au aliniat în spatele președintelui Iohannis, pentru poza aniversară. Câțiva parlamentari, 2-3 miniștri, nuleul de prim-vicepreședinți dar și cei care aspira la poziția rămasă goală în eșalonul 2. Cu președintele lângă,Organizatorii s-au grăbit să strângă scaunele și sticlele goale aruncate pe jos. Petrecerea mare este la Poiana Brașov, săptămâna viitoare, când vor avea loc noi runde de elegeri.

Exit mobile version