PNL a votat conducerea rotativă, cu primul premier liberal

Liberalii s-au reunit, marți seara, în ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili desemnarea premierului în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR în baza unei înțelegeri ca șeful guvernului să se schimbe prin rotație între PNL și PSD. Sursa> Mediafax Foto
  • Liberalii s-au reunit, marți seara, în ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili desemnarea premierului în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR.
  • PNL a votat conducerea rotativă, cu primul premier liberal, anunță Florin Cîțu.

Florin Cîțu afirmă că s-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL.

Liberalii s-au reunit, marți în ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili desemnarea premierului în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR în baza unei înțelegeri ca șeful guvernului să se schimbe prin rotație între PNL și PSD.

Liberalii au votat varianta premierului prin rotație între PSD și PNL, cu primul premier de la PNL. Au fost 4 abțineri și 2 voturi împotrivă. Nu s-a votat și varianta flexibilizării mandatului, astfel încât să fie luate în calcul și alte nume din partid decât Florin Cîțu. 

În acest moment, nu am schimbat mandatul, avem un singur mandat. S-a votat decizia de a avea un sistem rotativ de premieri, cu primul liberal. Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus Cîțu.

Știre în curs de actualizare.