PNL cere ca spitalizarea pentru tratamentul COVID-19 să fie plătită dacă pacientul nu este vaccinat, potrivit unui amendament depus de liberali în Comisia pentru Sănătate la Legea privind introducerea certificatului verde de vaccinare obligatoriu la locul de muncă.

„Prin derogare de la normele legale în vigoare, persoanele prevăzute la alin.(5) care sunt testate pozitiv și necesită spitalizare pentru tratamentul anti COVID achită cheltuielile de spitalizare”, conform amendamentului depus de liberali.

De asemenea, PNL a mai propus un amendament, prin care angajaţilor de la stat nevaccinaţi să li se plătească testele COVID timp de o lună. Recent, PSD a propus ca aceste teste să fie asigurate, gratuit, de statul român.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Și USR vrea ca nevaccinații să plătească serviciile medicale

Emanuel Ungureanu spune în contextul în care discuţiile din Parlament privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă s-au blocat că „intervenţia domnului Cîţu a stricat tot, aşa cum a stricat tot sau orice brumă de raţiune în deciziile în privinţa pandemiei. Domnul Cîţu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situaţie catastrofală cu numărul zilnic de morţi (…). Aici este un joc politic între PNL şi PSD, un joc de frumuseţe în faţa electoratului, cu consecinţe dramatice”.

Deputatul USR desfiinţează argumentele persoanelor nevaccinate care se simt discriminate: „Cei care se plâng de discriminare şi mă refer la cei nevaccinaţi sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie ţin să le aduc aminte că la fel de discriminaţi sau mai grav discriminaţi sunt pacienţii cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi, cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin (…). Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte! Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă şi care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plăteşti, dar strigi libertate”.