• PNL va aproba un proiect de alianță cu PMP, pentru consiliile locale și județene
  • Președinții de consilii au nevoie de o majoritate care să le sprijine proiectele
  • Dreapta încearcă să elimine PSD din toate colțurile țării
  • PMP nu vrea alianță cu PNL și la parlamentare

Dreapta încearcă să înlăture PSD de pe hartă cu toate forțele, din toate scaunele pe care social-democrații le mai ocupă. Ludovic Orban a anunțat că PNL va aproba un proiect prin care deschide colaborarea cu PMP la consiliile județene și locale.

Ludovic Orban, Premierul României: „Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunțat că suntem deschiși acestei colaborări. PMP este aliat cu noi la guvernare.”

Deși PSD a scăzut în primării, tot domină. La consilii județene, PSD are 20 de președinți, PNL 17. Primarii și președinții de consilii au nevoie de o majoritate care să îi susțină pentru a-și putea pune proiectele în aplicare. Așadar, partidele mai mici ar putea fi cele care completează golurile celor mai mari. Orban nu exclude nici ca Mihai Neamțu să fie unul dintre viceprimari.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Schimbarea de artitudine vine abia după alegeri. Îți readuc aminte de ce a intrat Traian Băsescu în cursa pentru primărie. Băsescu spunea, atunci, că cei de la PMP s-au simțit umiliți de liberali, pentru că nu au luat parte la negocieri. Eugen Tomac, liderul PMP, spunea că, totuși, PMP plănuiește să meargă singur la parlamentare.