PNL: Niciun parlamentar liberal nu va participa la plenul Parlamentului, pentru citirea moţiunii

Surse liberale: Ar fi de luat în calcul o alianță PNL - USR PLUS - PMP dacă PNL și USR nu fac 50 impreună Sursă Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Liderii PNL au luat decizia ca nici un parlamentar liberal să nu participe la plen.
  • PNL va sancționa liberali care vor face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern.

Miercuri, reuniți în cadrul Biroului Politic Național, liderii PNL au decis că niciun parlamentar PNL nu va participa la ședința de plen convocată de președinții Camerei Deputaților și Senatului pentru a discuta despre momentul depunerii moțiunii de cenzură.

PNL a decis că parlamentarii liberali care vor face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului Florin Cîţu vor fi sancţionaţi.

De asemenea, în BPN s-a decis ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

„Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, domnul Florin Cîţu. În caz contrar, se vor aplica sancţiunile statutare. Partidul Naţional Liberal nu va face guvern cu PSD. Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, la şedinţele Birourilor Permanente Reunite unde se va discuta calendarul motiunii USR+ Aur, depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor”, se arată în decizia BPN a PNL.

O altă decizie norma de reprezentare în Consiliul Naţional al PNL. În acest sens, normal de reprezentare în Consiliul Naţional al PNL din data de 18 septembrie este de 800 de persoane.