• Nicolae Ciucă anunță că bugetul va fi adoptat pe 24 decembrie.
  • Premierul a început deja discuțiile pe stabilirea liniilor prioritare.
  • Bugetul pe anul 2021 a fost adoptat abia în luna martie.

Primul test pentru noua Coaliție de redresare a României este construcția bugetului pe anul viitor. La cum arată declarațiile din spațiul public, va fi nevoie de mult calm și deschidere la dialog din partea vârfurilor PNL și PSD. Un lucru este cert. Guvernul ne face cadou bugetul în Ajunul Crăciunului. Promisiunea vine de la Nicolae Ciucă.

„Am discutat cu ministrul Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse, pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat”, spune prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Adrian Câciu a băgat ministerul lui Florin Cîțu în audit. Zice că filosofia ciudată a liberalilor a lăsat în urmă probleme mari cu plățile sociale. Asta zicea și Raluca Turcan. Pe Florin Cîțu nu-l sperie auditul de la finanțe. Este deranjat doar de insinuările lui Marcel Ciolacu, actualul partener de guvernare. În spatele declarațiilor politice care arată nervi întinși la maximum în lupta pentru bani, tu ar trebui să știi un lucru. Ne așteaptă un an extem de dificil în care avem de împăcat si capra si varza, adică menținerea deficitului în scădere și cheltuielile sociale absolut importante. Îți explică analistul economic, Adrian Mitroi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„O economie aflată în dezechilibru, cu niște priorități absolut urgente și esențiale. Cred că politicile de până acum nu au fost suficient de balansate și de echilibrate. Noi trebuie să ne protejăm li populația mai săracă. Decât să faci investiții nepotrivite de unii singuri, că le facem și inflaționiste și la alocăm probabil nepotrivit, atunci, mai bine tăiem deocamdată de la investițiile acestea neperformante. Și creșterea economică va rămâne doar pe consum și, așa cum este ea în scădere, nu va fi un aliat bun pe care l-am avut până acum”, spune Adrian Mitroi.