• Uite rotativa, nu e rotativa. Am început anul cu această nedumerire: se face schimbul de putere
  • la Palatul Victoria sau nu.
  • Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la Sinaia, că îşi doreşte ca în coaliţie să existe discuţii, nu „poziţionări sau ambiţii”, precizând că prioritare la acest moment sunt jaloanele din PNRR.
  • Întrebat dacă PSD are o linie roşie de care nu trece, ministere la care nu vrea să renunţe, Ciolacu a răspuns: „Am o singură linie roşie, se numeşte prostia şi cred că aceeaşi linie roşie o are şi PNL”.

Uite rotativa, nu e rotativa. Am început anul cu această nedumerire: se face schimbul de putere
la Palatul Victoria sau nu? Echipele scriu tot felul de scenarii încă de anul trecut.

La nivel public, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu susțin că schimbul de premieri va avea loc și că nu se renegociază protocolul.

Uite cum arată mesajele pe care și le transmit cei doi prin intermediul presei.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
CE SCHIMBI LA ORAȘUL TĂU

Am o singură linie roșie. Se numește prostia.” a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Încrederea se clădește în timp, încrederea se clădește prin respect reciproc. ” a declarat preşedintele PNL Nicolae Ciucă,

Suntem niște oameni politici. Avem pretenții să fim oameni de stat. ” , a afirmat Ciolacu.

PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat și în asumarea responsabilităților la nivelul Guvernului, cât și în interiorul Coaliției. ” , a precizat Ciucă.

Avem un protocol asumat. Ce să rescriem? ” , a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL a adăugat: Este un contract pe care l-am semnat, atunci să ne ținem de contract. ”

Ambii lideri ai coaliției susțin că țara are alte probleme și că ei, conducătorii, se ocupă de aceste probleme. Neîndeplinirea rotativei este o temă falsă, afirmă Ciolacu. În completare, politologul, Cristian Pîrvulescu, spune că cei doi vor face schimbul în mai.

Eu cred că Marcel Ciolacu nu are alternativă, va fi prim-ministru, iar domnul Ciucă va respecta, așa cum face întotdeauna un general, chiar și în retragere, angajamentele pe care le-a luat. Deci, rocada va avea loc.

Nici domnul Ciucă nu controlează foarte bine partidu, domhul Iohannis îl controlează foarte bine, nici domnul Ciolacu nu poate fi sigur că nu va produce nemulțumiri.”