PNL și USR nu se înțeleg nici în privința celui mai mare proiect imobiliar din România. Barna: „Statul nu poate să fie un Moș Crăciun imobiliar”

  • Dan Barna: Statul nu poate să fie un Moș Crăciun imobiliar
  • Ludovic Orban: USR să fie mai decenți când prezintă public subiectul

PNL și USR nu se înțeleg nici în privința celui mai mare proiect imobiliar pe care l-a văzut România.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat luni că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al formaţiunii a fost reiterat punctul de vedere conform căruia, prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenului de la Romexpo, statul român „oferă un cadou de cel puţin” 400 de milioane de euro.

Dan Barna spune că statul nu trebuie să fie un Moș Crăciun imobiliar, Ludovic Orban cere mai multă decență pe subiect.

„E de neacceptat ca statul român să nu primească niciun ban și să ofere un cadou de 400 de milioane în București. Practic, e o generozitate, un Moș Crăciun imobliar în care statul se transformă în privința acestor imobile”, a spus Dan Barna.

„Şi în privinţa relaţiei cu USR PLUS cred că am arătat foarte mult tact, dorinţă de dialog şi cooperare şi cred că şi ei ar trebui să fie mai decenţi în a prezenta public. Noi am avut o discuţie în coaliţie legat de acest subiect, nu s-a luat o decizie”, susține Ludovic Orban.