• PNL și USR PLUS nu s-au împăcat după remanierea lui Vlad Voiculescu
  • La ședința Coaliției, PNL cere revenirea la guvernare
  • Florin Cîțu vrea demisiile miniștrilor care critică Guvernul sau pe el
  • USR PLUS nu îl mai susține pe premier și cere evaluarea lui Voiculescu

Președintele liberalilor, Orban, a declarat război oricărui ministru care se ia de premierul Cîțu. Declarația lui e tranșantă.

Reporter: Dacă Ministrul Transporturilor va continua criticile la adresa premierului, Cătălin Drulă riscă să fie revocat din funcție?
Ludovic Orban: Da.

Cîțu e puțin mai domol, însă nici lui nu îi convine că a fost contrat de Drulă de la Transporturi.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Reporter: Ce decizii se impun în privința miniștrilor care v-au atacat? Și fac aici referire la ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. S-a folosit sintagma „zombie politic”.

Florin Cîțu: Îi asigur pe toți membrii Cabinetului că evaluarea se va face în funcție de ceea ce fac, nu în functie de ceea ce spun.

„Cătălin (n.red.: Drulă) e un ministru bun. Uneori, probabil, își mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou. Cu ranga nu poți să intri într-o casă sau să construiești un bloc. Sunt convins că lasă ranga la ușă și ne vom înțelege de minune”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Practic, după patru zile de pace, PNL și USR PLUS revin la război. Prima bătălie e la ora 17:00, la ședința Coaliției. La discuții, PNL merge cu mandat clar. Cîțu trebuie să rămână premier, iar partidele să discute ieșirea din criză, nu schimbări de miniștri.

„Coaliția trebuie să își pună picioarele în apă rece și să începem să prezentăm în spațiul public deja rezultatele multor măsuri pe care miniștrii le iau în ministerele pe care le conduc”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

În tabăra USR PLUS nu s-a trecut însă peste demiterea lui Vlad Voiculescu. Ionuț Moșteanu a amintit că premierul nu mai are susținerea alianței și a cerut să vadă evaluarea făcută fostului ministru al Sănătății.